Geschiedenis van toen tot nu

Carréhoeve Ten Eysden bij Daniken was vele jaren een gemengd boerenbedrijf en wordt sinds 1910 bewoond door de familie Nelissen. De eerste rijpaarden en -pony’s kwamen in 1963, een schuur werd leeg gemaakt om te fungeren als rijhal.

Dit was in het kort het ontstaan van de huidige manege Ten Eysden te Geleen waar later onze vereniging zich heeft toegevoegd. Dit gebeurde in 1972; de ruiters en amazones van manege Ten Eysden wilden graag hun kwaliteiten laten zien op wedstrijd waardoor er een Ruiterclub werd opgericht: 

De Landelijke Rijvereniging voor de paardenleden en de Pony Club voor de ponyleden. 

Jaren nadat deze twee verenigingen waren opgericht volgde er een fusie en werden beide één: De LR&PC Ten Eysden Geleen. Onder deze naam hebben vele ruiters mooie resultaten mogen boeken. Tijdens deze jaren heeft LR&PC Ten Eysden het genoegen mogen hebben samen te erken met Zangersheide en hun beroemde ruiter Judy Ann Melchior op jonge leeftijd bij ons in de club te mogen begroeten. 

In 2011 heeft de verenigingsnaam wederom een verandering moeten doorstaan en daar is PSV Ten Eysden uit voortgekomen. Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo en uiterlijk, deze volgden 2012. 

m_t_eysden_lucht

Concours

Jaarlijks organiseert PSV Ten Eysden een Concours Hippique. Van oudsher hebben wij dat altijd gedaan op 2 verschillende weekenden waarbij pony’s en paarden apart hun spring- en dressuur talenten konden tonen. Later hebben wij besloten om hier één weekend van te maken om de sfeer en de gezelligheid meer aan bod te laten komen. Het Concours Hippique wordt georganiseerd op de velden van manege Ten Eysden. Wij zijn enorm trots op het feit dat wij als kleine verenging altijd vele vrijwilligershanden aangboden krijgen om ons te helpen dit evenement mogelijk te maken. De laatste jaren wordt er tijdens de pauze een aantal leuke demonstraties getoond zoals voltige, eventing en de shetlandrace. Met name de shetlandrace is een groot genot om naar te kijken; spannend en hilarisch! 

Wij zorgen voor een goede parkeergelegenheid, voldoende aanbod van spijs en drank en een gezellige tent waar u kan zitten en genieten van al de kwaliteit die Limburg ons te bieden heeft op het gebied van paardrijden. Wij stellen ook ruimte beschikbaar voor een aantal leuke kraampjes te plaatsen paardenspullen, maar ook mooie handwerk voorwerpen die vrijwilligers gemaakt hebben. Omdat het een leuke familie aangelegenheid is bieden wij de toegang tot dit evenement gratis aan. 

Een leuke bijkomstigheid is dat wij jaarlijks op onze wedstrijd nog wat prijsjes verloten onder de bezoekers. Een tweetal voorbeelden van spectaculaire prijzen in de voorgaande jaren: 

* Een waardebon voor een dekking ter waarde van € 750 vanuit onze hoofdsponsor Zangersheide.

* Een LCD TV 

Wij hopen ook dit jaar dat wij mooie prijzen mogen ontvangen van onze sponsoren zodat wij weer een aantal bezoekers in het zonnetje mogen zetten.